Društvo

Korona presek: I danas više od 2.000 inficiranih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2022

-

15:14

Korona presek: I danas više od 2.000 inficiranih
Korona presek: I danas više od 2.000 inficiranih - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 13.450 ljudi, od čega je pozitivno 2.230 njih. Preminulo je 19 osoba. Na bolničkom lečenju su 1.372 pacijenta, a na respiratorima 75 pacijenata.

Podsetimo, u Srbiji je juče testirano 13.892 ljudi, od čega je bilo pozitivno 2.139. Preminula je 21 osoba.

Epidemiolog prof. Branislav Tiodorović kaže da medicinski deo Kriznog štaba nije zadovoljan jučerašnjim odlukama tog tela i da su se ogradili od odluke da nošenje maski u zatvorenom prostoru bude na nivou "snažne preporuke".

On je za Euronews Srbija rekao da to građani mogu da protumače kao signal za skidanje maski, što može da dovede do određenih problema i da se javi blagi porast broja zaraženih.

Podsetio je da su i dalje u riziku hronični bolesnici i stariji, ali da veruje da će oni nastaviti da nose maske i biti disciplinovani.

"Zatvoreni prostor i gradski saobraćaj predstavljaju rizična mesta gde bi trebalo koristiti maske.  Preporuka kod naših ljudi ne znači mnogo. Svi koji to podršavaju se pozivaju na Evropu. To me podseća na staru "kada kiša pada u Parizu u Beogradu se otvaraju kišobrani". Zaboravljamo da Francuska, ali i Holandija i Velika Britanija imaju od 85 do 90 odsto obuhvat vakcinacijom, mi smo jedva na 50 odsto opšte populacije na oko 55 odsto punoletnih", naveo je Tiodorović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija