Novosti

Zbog rata u Ukrajini opada interesovanje za putovanja? Seničić: Ohrabruje ukidanje mera

Komentari

Autor: FoNet

10/03/2022

-

09:43

Zbog rata u Ukrajini opada interesovanje za putovanja? Seničić: Ohrabruje ukidanje mera
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor YUTA Aleksandar Seničić rekao je danas da zbog krize u Ukrajini opada interesovanje za putovanja, ali da ohrabruje to što istovremeno dolazi do "pada barijera" u pogledu restriktivnih mera za putovanja. Seničić je na TV Prva naglasio da se i dalje pre putovanja treba raspitati o uslovima za ulazak u zemlju, jer su izvesne mere još uvek na snazi u mnogim državama.

Podsetio je da su dve zemlje u koje Srpski državljani mogu da putu bez kovid pasoša Bosna i Hercegovina i Mađarska. Kao trenutno interesantne destinacije koje Srbi potražuju u poslednje vreme, Seničić je naveo Istanbul, Solun, Budimpeštu i Sarajevo.

Tanjug/Tanja Valič

Direktor YUTA Aleksandar Seničić

Direktor YUTA je napomenuo da su uvedeni i čarter letovi za desetinacije u Španiji, a da se u turističkoj ponudi pojavljuju evropski gradovi poput Beča i Praga, navodno će uskoro biti dostupan i Berlin. Prema njegovim rečima, zbog situacije u Ukraijini treba očekivati povećanje cena čarter prevoza.

Seničić ne očekuje drastično povećanje cena kada su u pitanju putovanja i predviđa blagi porast od dvadesetak ili 30 evra po karti.

"Ukoliko dođe do drastičnog povećanja, oni koji su već platili putovanje moći će da otkažu putovanje, jer putnik mora da se saglasi sa promenama", rekao je Seničić.

Kako je rekao, najavljeno je ukidanje i raznih akciza kada je reč o Srbiji, ali da ostaje da se vidi na koji način će to uticati na cene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja