Društvo

Mašine probijaju neprohodan put do zavejanih mladića na Goliji, smetovi visine nekoliko metara

Komentari

Autor: Rina

12/03/2022

-

12:38

Mašine probijaju neprohodan put do zavejanih mladića na Goliji, smetovi visine nekoliko metara
Mašine probijaju neprohodan put do zavejanih mladića na Goliji, smetovi visine nekoliko metara - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Iako bar kalendarski do proleća brojim sitno, iz pojedinih delova Zapadne Srbije stižu prizori kao da je decembar. Na Goliji je trenutno zavejan put koji vodi prema Novom Pazaru, a kritična deonca Preko Brdo - Odvraćenica neprohodna je za saobraćaj. Snežni smetovi dostižu visinu od nekoliko metara, a jak vetar i dalje otežava posao putarima.

"Nakon prestanka padavina mehanizacija je upućena na teren, putari kao i tokom čitave zimske sezone nadljudskim naporima se bore sa ogromnim snežnim nametima i trudimo se da koliko smo u mogućnosti put osposobimo. Ogromne količine snega ovde nisu nikakva retkost, a snežnih padavina na Goliji nije bilo samo u avgustu mesecu. Za sve one ljubitelje adrenalina još jedan apel da ne kreću na put ovom deonicom, jer ako u drugim delovima zemlje samo počne da pada kiša na ovoj planini verovatno je mećava", izjavio je za Rinu Vitomir Arsović iz "Puteva Ivanjica".

RINA

 

Osim ove deonice koja prolazi ispod najvišeg vrha Golije, svi putevi prvog prioriteta na teritoriji opštine Ivanjica su prohodni, ali u pojedinim zaseocima postoji par putnih pravaca koji su i dalje odsečeni od centara mesnih zajednica. U zaseoku Daničnjak u snežnim nanosima ostali su mladići do kojih su se nakon višečasovne borbe probile ekipe Civilne zaštite i dopremile im neophodne namirnice, a očekuje se da će put biti prohodan u narednih 48 sati.

"Radi se o jako teškom terenu, u pitanju je makadamski plnaninski put. Ekipe i mehanizacija su upućene na taj teren i čine sve da osposobe putni pravac, kako bi mladići koji su ostali zavejani mogli normalno da funkcionišu. Dopremljene su im neophdone namirnice i ekipe Civilne zaštite su u kontaktu sa njima. Očekujemo da će put do njih uskoro biti potpuno prohodan. Sve deonice se čiste po prioritetima, saobrćaj na svim magistralnim i državnim putevima koji prolaze kroz našu opštinu odvija se nesmetano ", rekao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

RINA

 

Martovski sneg zadao je velike probleme i meštanima novovaroških sela, mećava na planini Zlatar odsekla je nekoliko loklanih putnih pravaca. Mehanizacija je na terenu i pokušava da se probije kroz snežne nanose. Ukoliko ne bude novih padavina ukidanje vanredne situacije koja je proglašena na teritoriji četiri mesne zajednice očekuje se narednih dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija