Društvo

Još danas sunčano i toplije, od sutra sledi promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/03/2022

-

07:13

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Iako je ovog jutra bilo hladno, sa temperaturom ispod nule, dan će biti topao. Maksimalna dnevna danas će se kretati  oko 15 stepeni Celzijusa. Na zapadu i severozapadu zemlje biće i malo toplije, dok na jugu i istoku ipak ostaje ponešto hladnije.

"Još danas se nalazimo pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska koje se trenutno nalazi iznad Balkanskog poluostrva.  Ovaj sistem sprečava prodor kišonosnih oblaka, te će vreme danas biti suvo i sunčano, sa slabim vetrom. Nebo će povremeno prekrivati visoka i srednja oblačnost koja predstavlja najavu nadolazeće promene vremena, koja nas očekuje već sutra", navela je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Slab vetar, promenljivog pravca duvaće samo danas, jer nam već u sutra stiže hladan zapadni i severozapadni vetar, koji će povremeno na severu biti i jak.

"Sutra, u ranim jutarnjim satima, Vojvodinu zahvataju kišonosni oblaci, koji će se tokom dana, postepeno premeštati dalje ka jugu Srbije. Sa premeštanjem oblaka, u Vojvodini, u poslepodnevnim satima, dolazi do prestanka padavina i delimičnog razvedravanja", kaže Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U četvrtak će ponegde u brdsko - planinskim predelima provejavati slab sneg, dok će u nižim predelima centralne Srbije povremeno padati slaba kiša. Više sunčanih perioda imaće od petka.

Zahlađenje koje nam ova prolazna oblačnost donosi osetićemo upravo u drugoj polovini nedelje, kada će maksimalna temperatura ponovo biti ispod 10 stepeni.

"Prema trenutnim prognostičkim modelima, promenljivo oblačno, suvo i prohladno ostaje sve do kraja ove i početkom naredne nedelje", navela je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija