Društvo

Zaštitnik građana predao Skupštini izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji za 2021.

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

19:16

Zaštitnik građana predao Skupštini izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji za 2021.
Zoran Pašalić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana predao je danas Narodnoj skupštini redovni godišnji izveštaj o svom radu i stanju ljudskih prava u Srbiji u 2021. godini, na šta je obavezan po Zakonu o Zaštitniku građana.

U redovnom godišnjem izveštaju Zaštitnika građana navedeni su izazovi sa kojima se ova nezavisna državna institucija susretala tokom 2021. godine u zaštiti ljudskih prava u nesvakidašnjim uslovima uzrokovanim pandemijom zarazne bolesti Kovid-19, ali i uspesi koje je Zaštitnik građana ostvario u okviru svojih nadležnosti, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je u redovnom godišnjem za 2021. godinu, između ostalog, predstavio podatke o aktivnostima u prethodnoj godini, uočene nedostatke u radu organa uprave, preporuke za poboljšanje prakse i normativnog uređenja pojedinačnih oblasti, predloge za unapređenje položaja građana u odnosu na organe uprave, kao i podatke o sprovođenju preporuka i predloga iz prethodnih izveštaja.

Zaštitnik građana prema Zakonu o Zaštitniku građana podnosi Narodnoj skupštini redovan Godišnji izveštaj najkasnije do 15. marta naredne godine za prethodnu godinu i objavljuje ga u "Službenom glasniku Republike Srbije" i na svojoj internet prezentaciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija