Društvo

Vesić sa stanarima Bloka 37, grad i zvanično vlasnik parcele

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/03/2022

-

15:28

Vesić sa stanarima Bloka 37, grad i zvanično vlasnik parcele
Vesić sa stanarima Bloka 37, grad i zvanično vlasnik parcele - Copyright Stefan Goranović/Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se danas sa stanarima Bloka 37 na Novom Beogradu, sa kojima je razgovarao o mogućim rešenjima za zemljište kod njihove zgrade, sada kada su dobili i pravno rešenje svog problema.

Stnari Bloka 37 mesecima su protestovali protiv izgradnje zgrade "monstrum" u njihovom bloku, koju je započeo strani investitor, da bi na kraju grad postao vlasnik sporne parcele, a zidanje zaustavljeno, prenosi Beoinfo.

Vesić im je pokazao rešenje katastra koji dokazuje da je grad postao vlasnik sporne parcele u Bloku 37 i istakao da je konačno sa tim rešenjem završena agonija stanara.

"Sve je počelo pre sedam meseci kada je privatni investitor počeo da zida zgradu. Tada sam bio jedini političar koji je stao iza građana, jer su bili potpuno u pravu. Nije bilo normalno da se izgradi takva zgrada i da se zakloni ulaz i pogled svim ljudima koji su živeli u bloku", rekao je Vesić.

Podsetio je da je tada obećao da će radovi stati, što je, kaže, učinjeno već na jesen.

"Obećao sam da ce grad tu javnu parcelu pretvoriti u zelenu površinu što je ispunjeno 14. februara, kada je o tome Skupština grada donela odluku. Danas je grad zvanično postao vlasnik parcele. Sva obećanja koja sam dao građanima, ispunio sam", rekao je Vesić i dodao da je danas sa građanima razgovarao o daljim koracima.

On je rekao da će biti pokrenut proces "narodnog urbanizma", odnosno razgovaraće se sa građanima kako treba da izgleda ta zelena površina.

"Imaće razgovor i u 'Parking servisu' oko mogućnosti izgradnje podzemne garaže, kao i sastanak u 'Zelenilu' oko toga kako će se urediti i druge zelene površine u bloku", rekao je Vesić.

On se zahvalio građanima koji su bili uporni i borili se za svoja prava.

"Ovo je dokaz kako zajedno možemo da rešavamo probleme, građani i Gradska uprava", rekao je Vesić.

On je dodao da je to poruka i drugim političarima da saslušaju građane, jer kad čujemo jedni druge, možemo da učinimo da naš grad bude bolji za život.

"Jako sam srećan i ponosan što sam stao iza njih, iako su im drugi govorili da taj problem ne mogu da rešim i da je apsolutno nerešiv. Kao što vidite, kada imate volju sve je rešivo, ovo je zajednička pobeda građana i grada Beograda", zaključio je Vesić.

Sastanku je prisustvovao i gradski urbanista Marko Stojčić.

Preporuka za vas

Šta stoji iza povlačenja mašina iz Bloka 37: Stanari se nadaju da će sve biti uklonjene a investitor kaže da nema skrivenih poruka
Novi protest u Bloku 37: Stanari napravili "živi zid" da investitor ne bi mogao da dođe do gradilišta

Komentari (0)

Srbija