Društvo

Jubilej Ekonomskog fakulteta u Beogradu- mesto gde za četiri godine mogu da se steknu dve diplome

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/03/2022

-

11:22

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ekonomski fakultet u Beogradu slavi 85 godina postojanja, a jubilej će obeležiti brojnim stručnim skupovima tokom cele godine. Počeo je sa radom kao Ekonomsko-komercijalna visoka škola 1937. godine, kao vodeći visokoškolski obrazovni centar u oblasti ekonomije.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. Žaklina Stojanović, kaže da su kao fakultet dužni da definišu programe koji će školovati ekonomiste za narednih 20 godina, te su krenuli u njihovo inoviranje i  2020. godine akreditovali program koji sadrži tri nova modula - poslovna informatika, poslovna analiza i konsalting i ekonomija i finansije. 

Podsetila je da da Ekonomski fakultet ima međunarodni program Univerziteta u Londonu (nosilac programa je prestižna Londonska škola ekonomije) gde studenti koji upišu taj program za četiri godine dobijaju dve diplome - Londonske škole ekonomije i diplomu Ekonomskog fakulteta. 

"Studenti se školuju ovde u Srbiji po probramima koji su svetski priznati. Jedina smo institucija u zemlji koja ima EFMD akreditacija", navela je prof. Stojanović.

EFMD akreditacija potvrđuje usklađenost studijskih programa Ekonomskog fakulteta sa međunarodnom praksom koja se primenjuje na prestižnim svetskim univerzitetima.
fakultet je razvio i dobru saradnju sa privredom. Studenti završnih godina imaju obaveznu praksu u kompanijama i tu obično dobijaju prve pozivnice za posao.

"Inače, mi (fakultet) studentima koji diplomiraju nudimo mogućnost pronalaska prvog, pravog posla. To možemo da uradimo zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijama. Naši studenti (diplomci) se zapošljavaju u vodećim ustanovama javne uprave i pokazali su se kao kvalitetan kadar", navela je prof. Stojanović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija