Biznis vesti

Mali: Plaćena praksa u javnim službama za najbolje studente

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2022

-

18:59

Mali: Plaćena praksa u javnim službama za najbolje studente
mfin.gov.rs - Copyright mfin.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila Zaključak kojim se predviđa da najbolji studenti treće, odnosno četvrte godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2021/2022. godini, imaju plaćenu praksu u državnim organima i javnim službama.

Mali je na svom Instagram profilu objavio da je predviđeno da se obezbedi obavljanje plaćene stručne prakse počev od 1. aprila ove godine, u trajanju od tri meseca. Naveo je da se praksa može obavljati u ministarstvima, upravama u sastavu ministarstava, jedinicama lokalnih vlasti, javnim preduzećima, ustanovama i kod drugih korisnika javnih sredstava.

"Na ovaj način želimo da pružimo najboljim studentima priliku da još tokom studija steknu praktična znanja i radno iskustvo, što im po završetku fakulteta može značajno pomoći pri zapošljavanju", napisao je Mali.

Istakao je da su mladi budućnost naše zemlje i dodao da je to samo još jedan od načina da im se pokaže da država misli na njih i da ih kontinuirano podržava. Mali je kazao i da je to samo jedan od rezultata razgovora sa predstavnicima studenata i studentskih organizacija. Najavio je da će biti još lepih vesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis