Društvo

RHMZ: Jaki pljuskovi i grmljavina u Beogradu, nevreme pogodilo i zapadnu Srbiju

Komentari

Autor: Euronews/Tanjug

11/06/2021

-

12:23

RHMZ: Jaki pljuskovi i grmljavina u Beogradu, nevreme pogodilo i zapadnu Srbiju
RHMZ: Jaki pljuskovi i grmljavina u Beogradu, nevreme pogodilo i zapadnu Srbiju - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Jak nevreme praćeno grmljavinom i gradom pogodilo je malopre Beograd.

Republički hidrometeorološki zavod prethodno je objavio da je u Sremu na snazi narandžasti meteo alarm, koji označava opasno vreme. U Bačkoj, zapadnoj Srbiji, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi je žuti meteo alarm, koji označava potencijalno opasno vreme.

Najniža temperatura od 10 do 16, najviša od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

E-Stock/Miloš Rafailović

 

Nevreme je prethodno zahvatilo zapadnu Srbiju. U Pocerini je čak pala veća količina grada u kratkom roku i zabelela okolinu.

Todorović: Do ponedeljka kiša i grmljavina

I za dane vikenda se očekuje promenljivo oblačno sa kišom, ali toplo vreme. Kako je meterolog Nedeljko Todorović rekao za RTS sunce još nije "proradilo".

"Do ponedeljka kiša i grmljavina, blagi pad temperature u nedelju i ponedeljak u Beogradu. Ono što morate da znate kada je u pitanju sunčano vreme, ne znači da je UV zračenje visoko ako ima sunca. Prošle zime i prošlo leto UV zračenje bilo je vrlo slabo pa je bilo poželjno sunčati se da bi se stvorio D vitamin zbog imuniteta. Sunce još nije "proradilo" punim intenzitetom. Poslednjih dana UV zračenje skoro da se i ne menja. Međutim, to opet ne znači da treba ležati na suncu ceo dan, jer je infracrvena komponenta opasna tokom dužeg vremenskog perioda", objasnio je Todorović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija