Društvo

Nevreme pogodilo Srbiju, pljuskovi i grad u Beogradu, u Šapcu poplavljene garaže

Komentari

Autor: J.S

11/06/2021

-

13:05

Nevreme pogodilo Srbiju, pljuskovi i grad u Beogradu, u Šapcu poplavljene garaže
Nevreme pogodilo Srbiju, pljuskovi i grad u Beogradu, u Šapcu poplavljene garaže - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Danas našto posle podneva na Novom Beogradu, a zatim i u drugim delovima grada, spustilo se veliko nevreme. Prethodno je RHMZ izdao upozorenje o pogoršanju vremenskih uslova u narednih sat vremena. U Šapcu su garaže nekih domaćinstava poplavljene. 

Kako je i najavljeno na teritoriji Srema i na Novom Beogradu, Zemunu, Batajnici i okolna mesta, došlo je do velike promene vremena.

Velika količina kiše praćene gradom jutros oko šest sati pogodila i Šabac. 

Vatrogasne ekipe cisternama crpe vodu iz garaža u zgradama, a građani čiste podrume i dvorišta, pišu Novosti.

Nevreme je ranije danas zahvatilo i zapadnu Srbiju. U Pocerini je pala veća količina grada u kratkom roku i zabelela okolinu.

Inače, i za dane vikenda se očekuje promenljivo oblačno sa kišom, ali toplo vreme. Kako je meterolog Nedeljko Todorović rekao za RTS sunce još nije "proradilo".

"Do ponedeljka kiša i grmljavina, blagi pad temperature u nedelju i ponedeljak u Beogradu. Ono što morate da znate kada je u pitanju sunčano vreme, ne znači da je UV zračenje visoko ako ima sunca. Prošle zime i prošlo leto UV zračenje bilo je vrlo slabo pa je bilo poželjno sunčati se da bi se stvorio D vitamin zbog imuniteta. Sunce još nije "proradilo" punim intenzitetom. Poslednjih dana UV zračenje skoro da se i ne menja. Međutim, to opet ne znači da treba ležati na suncu ceo dan, jer je infracrvena komponenta opasna tokom dužeg vremenskog perioda", objasnio je Todorović.

Komentari (0)

Srbija