Društvo

Obuka inžinjerijskih jedinica Druge brigade kopnene vojske

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2022

-

21:49

Obuka inžinjerijskih jedinica Druge brigade kopnene vojske
Obuka inžinjerijskih jedinica Druge brigade kopnene vojske - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U kasarni "Ribnica" i na poligonu "Karapandža" u Kraljevu realizuje se intenzivna obuka profesionalnog sastava u inžinjerijskom bataljonu Druge brigade kopnene vojske, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

Reč je o redovnom obučavanju inžinjeraca putne i mostne specijalnosti i dodatnom osposobljavanju novoprimljenih profesionalnih vojnika za realizaciju zadataka u skladu sa namenom ove jedinice.

Tokom obučavanja koriste se savremene inžinjerijske mašine kojima je bataljon opremljen, a iste omogućavaju kvalitetnu obuku i sigurnu i bezbednu upotrebu.

Težište u ovoj fazi je na praktičnoj upotrebi inžinjerijskih sredstava za savlađivanje i otklanjanje prepreka na terenu, izgradnju kampova, zaklona i skloništa, te izgradnju, rekonstrukciju i održavanje putnih komunikacija i mostova.

Obuka u inžinjerijskim jedinicama Vojske Srbije se realizuje svakodnevno, radi održavanja i unapređenja visokog nivoa osposobljenosti njihovih pripadnika, koji je nebrojeno puta demonstriran na združenim taktičkim vežbama i prilikom pružanja pomoći građanima kada god je to bilo potrebno, navode iz Ministarstva. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija