Društvo

Sunčano i toplo tokom dana, u noći na četvrtak promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/04/2022

-

07:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti sučano i toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom i do 24 stepena. Popodne na jugozapadu i jugu kiša koja će se tokom noći proširiti na celu Srbiju.

Intenzivan ciklon koji se nalazi iznad Skandinavije u svoju cirkulaciju uvlači vazduh sa Mediterana, što u našoj zemlji uzrokuje južno strujanje.

"Južni vetar nam danas donosi toplu vazdušnu masu, što smo osetili već u ranim jutarnjim satima, kada je u većini mesta izmereno oko 4 stepena. Maksimalna temperatura kretaće se oko 22. podeljka, a na zapadu Srbije i u centralnim predelima mestimično će biti i do 24 stepena", kaže meterološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će se vedro i sunčano vreme zadržava sve do večernjih sati, kada nam sa jugozapada pristižu kišonosni oblaci.

Tokom noći padavinska zona se proširuje na celu Srbiju, međutim u jutarnjim satima dolazi do promene pravca vetra na zapadni i severozapadni, što će već tokom prepodneva oterati oblake dalje ka jugu.

U Vojvodini i zapadnoj Srbiji, do sredine dana, dolazi do prestanka padavina, a u ostalim predelima se oblaci i kiša zadržavaju do večernjih sati, kada dolazi do delimičnog razvedravanja u većem delu naše zemlje. Osim razvedravanja, severozapadni vetar nam donosi i zahlađenje za više od 5 stepeni.

"Međutim, ono će biti samo privremeno, jer u petak ponovo dolazi do priliva tople vazdušne mase i intenzivnog otopljenja. Temperatura će dostizati 22 stepena, a prolazak još jednog hladnog fronta u subotu uzokuje novo naoblačenje i padavine, dok u nedelju možemo očekivati i pad temperature za oko 10 stepeni", istakla je Gojković.

Česte smene sunčanih i oblačnih perioda, kao i velike fluktuacije u temperaturi mogu nepovoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika, te se preporučuje dodatni oprez u svakodnevnim aktivnostima.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija