Društvo

U bazi "Jug" kod Bujanovca počeo kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

18:08

U bazi "Jug" kod Bujanovca počeo kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama
U bazi "Jug" kod Bujanovca počeo kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama - Copyright mod.gov.rs/Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U organizaciji Centra za mirovne operacije Vojske Srbije, danas je u bazi "Jug" kod Bujanovca počeo međunarodni kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama.

Polaznici petodnevnog kursa, za čije je izvođenje Centar za mirovne operacije sertifikovan od strane Integrisane službe Ujedinjenih nacija za obuku, narednih dana će se osposobljavati za primenu koncepta zaštite civila u mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija u skladu sa mandatom misije i pravilima angažovanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Programom su obuhvaćeni teorijski sadržaji o savremenim izazovima i prioritetima mirovnih operacija, konceptima i standardima Ujedinjenih nacija u vezi sa zaštitom civila, kao i uvežbavanje propisanih procedura u situacijama kada su životi civila u zoni operacije neposredno ugroženi.

Realizacija ovog kursa predstavlja potvrdu opredeljenosti Vojske Srbije da se prilikom angažovanja jedinica u multinacionalnim operacijama preduzimaju sve neophodne mere za zaštitu civila, što je i jedan od osnovnih zadataka u misijama Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija