Društvo

Vozač kamiona iz Srbije koji je više od mesec dana proveo zarobljen u Ukrajini večeras se konačno vraća kući

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/04/2022

-

11:19

Vozač kamiona iz Srbije koji je više od mesec dana proveo zarobljen u Ukrajini večeras se konačno vraća kući
Aleksandar Dražić - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Dražić, vozač kamiona koji je više od mesec dana proveo zarobljen u Ukrajini, potvrdio je za Euronews Srbija da će se konačno vratiti u Srbiju večerašnjim letom iz Varšave u 19 časova. 

Kako nam je ranije rekao, on je sinoć oko 20 sati stigao u Poljsku iz naselja Semipolka, koje se nalazi na oko 30 kilometara od Kijeva gde ga je rat i zatekao.

Izvlačenje Dražića iz Ukrajine počelo je juče ujutru, a ministar saobraćaja Tomislav Momirović rekao je za Euronews Srbija da su evakuaciju izveli volonteri Crvenog krsta.

Podsetimo, agonija vozača kamiona iz Srbije Aleksandra Dražića trajala je duže od mesec dana. Dane i noći provodio je u skloništu sa kolegom iz Belorusije. Kako je nedavno rekao za Euronews Srbija iz skloništa su izlazili povremeno da udahnu svež vazduh ili samo da odu do prodavnice da kupe namirnice.

On se spletom okolnosti našao u Ukrajini - dok se iz Rusije vraćao za Srbiju u ovoj zemlji je buknuo rat. Tada ga je vojska isključila sa puta na oko dvadesetak kilometara od Kijeva u mestu Semipolka i tu se, u skloništu, nalazi sve vreme.

Diplomatskim vezama Srbija je ranije uspela da izbavi pedesetak vozača iz Srbije, ali ne i Dražića koji se tada jedini zatekao u blizini Kijeva gde su u tom trenutku trajala ratna dejstva.

Borbe su se tada, objašava, odvijale na ulicama svega nekoliko kilometara od njega. Sada, kaže, nema pucnjave, ali se i dalje "oseća opasnost u vazduhu", jer ne vlada strah samo od vojnika, već više od "nezvaničnog rata koji se odvija na ulicama".

 

Komentari (0)

Srbija