Društvo

Preobuka na aerodomu "Morava" u Lađevcima: Najmlađi piloti se osposobljavaju za letenje na avionu "orao"

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2022

-

19:12

Preobuka na aerodomu "Morava" u Lađevcima: Najmlađi piloti se osposobljavaju za letenje na avionu "orao"
Preobuka na aerodomu "Morava" u Lađevcima: Najmlađi piloti se osposobljavaju za letenje na avionu "orao" - Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na aerodomu "Morava" u Lađevcima se, pored redovnih trenažnih letova, trenutno realizuje i intenzivna obuka najmlađih pilota Vojske Srbije za letenje na lovcu-bombarderu "orao", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o preobuci za ovaj tip vazduhoplova, a pohađaju je potporučnici koji su po završetku Vojne akademije raspoređeni u 241. lovačko-bombardersku avijacijsku eskadrilu 98. vazduhoplovne brigade i koji su, još tokom školovanja, uspešno savladali letenje na avionima "lasta" i "supergaleb" G-4.

Mladi piloti su, nakon zemaljske pripreme koja je obuhvatala tehničku radionicu i obuku na simulatoru leta, prethodnih nedelja realizovali prvu fazu letačke preobuke, tokom koje su savladali osnovno, akrobatsko i navigacijsko letenje i uspešno izveli ispitne i samostalne letove.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

U narednom periodu ih očekuje osposobljavanje za instrumentalno i noćno letenje, borbena i obuka u grupnom letenju, kako bi u potpunosti bili osposobljeni za borbenu upotrebu ovog tipa vazduhoplova, navedeno je u saopštenju.

Realizacijom osposobljavanja mladih potporučnika 241. lovačko-bombarderska avijacijska eskadrila će dobiti još jednu generaciju obučenih pilota za izvršavanje letačkih zadataka lovcem -bombarderom "orao", i time unaprediti ukupne sposobnosti jedinice za pružanje vazduhoplovno vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske za šta je eskadrila i namenjena, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija