Društvo

Patrijarh Porfirije na ručku sa beskućnicima: Želim da poslednju reč u našim životima ima radost

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2022

-

16:26

Patrijarh Porfirije na ručku sa beskućnicima: Želim da poslednju reč u našim životima ima radost
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh Porfirije proveo je Uskrs na ručku sa beskućnicima u crkvenoj narodnoj kuhinji u Beogradu i tom prilikom poželeo svima da poslednju reč u njihovim životima imaju ljubav, istina, sloboda i pravda.

U dvorištu crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva patrijarha su za stolom sačekali korisnici, većina bez krova nad glavom.

Patrijarh je čestitao okupljenima hrišćanski praznik i naveo da slavimo Vaskrs jer smo shvatili da tama nema poslednju reč u našem životu, već da svetlost poslednja govori u nama i oko nas.

"Čestitam vam današnji praznik, praznik Vaskrsenje Hristovog. Želim da poslednju reč u našim životima ima radost, sloboda, pravda, ljubav, istina, Bog. To što želim vama, želim i svoj našoj braći i sestrama, gde god da žive ali i čitavom svetu, svim ljudima. Za sve je došao Isus Hrist, raspeo se i za sve vaskrsao, neka ste srećni i blagosloveni - Hristos vaskrse", poručio je patrijarh.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Patrijarh je naveo da bez obzira na to koliko čovek poseduje, na kojoj se poziciji nalazi u društvu, sve je besmisleno ukoliko ne živi u zajednici sa Bogom.

"Bez Hrista ne postoji ništa, nezavisno od toga kakvu poziciju čovek zauzima, nezavisno od toga koliko poseduje, koliko je poštovan, ako nema Hrista kao smisla na kojem se zida sve ono što čovek jeste i ima, sve postaje besmisleno, jer je krajnja perspektiva bez Gospoda -ništavilo", kazao je Porfirije.

Dodao je da koliko god da smo okruženi ljudima, ako nismo u zajednici sa Hristom pre ili kasnije ćemo ostati potpuno usamljeni.

Tanjug/Tara Radovanović

 

"Ma koliko nekada da smo posrnuli kao ljudi, promašili u životu, ma koliko da smo malodušni, slabi, nemoćni, za nas i te kako ima nade, dovoljno je da se makar potrudimo da se u nama rodi želja za Hristom, jer onog trenutka kada se rodi želja za njim, tada u nama sve vaskrsava, sve dobija smisao i lepotu u nasem životu", naveo je patrijarh.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija