Društvo

Nadbiskup Hočevar čestitao patrijarhu Porfiriju na liturgiji pomirenja sa Makedonskom pravoslavnom crkvom

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2022

-

12:22

Nadbiskup Hočevar čestitao patrijarhu Porfiriju na liturgiji pomirenja sa Makedonskom pravoslavnom crkvom
Nadbiskup Hočevar čestitao patrijarhu Porfiriju na liturgiji pomirenja sa Makedonskom pravoslavnom crkvom - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je patrijarhu srpskom Porfiriju na "liturgiji pomirenja" sa Makedonskom pravoslavnom crkvom. U pismu upućenom srpskom patrijarhu, Hočevar navodi da uvek nadahnjuje i svestrano hrani najsrdačnija molitva Bogočoveka Isusa Hrista.

"Uvek nas nadahnjuje i svestrano hrani najsrdačnija molitva Bogočoveka Isusa Hrista kada u noći potpune predanosti Ocu i Spasu sveta sa apostolima slavi presvetu Večeru i progovara: ''Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi….da svi budu jedno. Radujući se u Trojedinom Bogu, čestitamo Vama, Vaša svetosti, kao i svim arhijerejima okupljenim na Saboru", saopštila je Beogradska nadbiskupija.

Poglavari Srpske Pravoslavne Crkve (SPC) i Makedonske Pravoslavne Crkve (MPC), patrijarh Porfirije i arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan juče su služili "liturgiju pomirenja" u Hramu Svetog Save.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija