Društvo

Usvojene kvote za fakultete: O trošku države studiraće 18.098 brucoša

Komentari

Autor: S. T.

27/05/2022

-

10:55

Usvojene kvote za fakultete: O trošku države studiraće 18.098 brucoša
Studenti - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije usvojila je na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Odluku o broju budžetskih studenata studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, studijskih programa osnovnih strukovnih studija i  doktorskih akademskih studija za akademsku 2022/23. godinu.

Na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih na teret budžeta biće upisano 18.098  studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 40 studenata.

Na prvu godinu doktorskih akademskih studija predviđen je upis 785 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 8 studenata, dok će država finasirati školarine za 4.632 studenata prve godine studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

Odluku o broju studenata studijskih programa master akademskih studija Vlada Srbije će doneti naknadno, kako bi se, sa Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje i drugim relevantnim institucijama, obavile dodatne konsultacije o broju budžetskim mesta na novim studijskim programima.

U skladu sa zakonom i autonomijom univerziteta, svaki fakultet donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija