Društvo

Beogradski vrtići objavili preliminarne liste upisane dece

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2022

-

12:06

Beogradski vrtići objavili preliminarne liste upisane dece
Beogradski vrtići objavili preliminarne liste upisane dece - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Beogradski vrtići objavili su danas preliminarne liste upisane dece na ovogodišnjem konkursu na kome je ponuđeno oko 14.000 slobodnih mesta, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kako je rekao, liste su istaknute na sajtovima ustanova i vrtićima, što znači da počinje rok za predavanje žalbi roditelja koji traje do 15. juna, nakon čega će, kaže, biti objavljene i konačne liste. Naveo je da se u proseku odobri oko 40 odsto žalbi, budući da se najčešće radi o specifičnim slučajevima gde se mora naknadno dokumentovati prioritet.

Gak je istakao da je na konkurs za mesto u beogradskim vrtićima stiglo 17.806 validnih zahteva, što je pad broja prijava u odnosu na ranije godine.

"Ovo je za nas jako dobra pozicija, broj zahteva je manji nego prošle godine, a broj slobodnih mesta veći. Grad Beograd će ove godine, uz pomoć privatnih vrtića, konačno ukinuti listu čekanja i to je najvažniji rezultat u ovom sektoru", istakao je Gak i podsetio da je pokrenut projekat izgradnje 25 državnih vrtića, te da su od prošlog konkursa otvorena tri nova ".

Gak je dodao da će se tokom leta svuda gde je to moguće odobravati proširenje kapaciteta i do 20 odsto i poručio da roditelji čija deca danas nisu na listi ne bi trebalo da brinu jer će u vrtićima biti dovoljno mesta.

Gradski sekretar je naveo i da se Beograd brzo širi, zbog čega su potrebe za vrtićima veće.

"Cilj nam je bilo podizanje obuhvata dece i u tome smo uspeli, tako da danas u vrtiće ide oko 75 odsto dece, što je veliki rast u odnosu na nekadašnjih 45 procenata", naveo je Gak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija