Društvo

Danas do 32 stepena, mogući kratkotrajni pljuskovi

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2022

-

08:31

Danas do 32 stepena, mogući kratkotrajni pljuskovi
Hram Svetog Save - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo, uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, osim na severozapadu Srbije gde će biti sunčano.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od 14 do 19, a najviša od 28 do 32 stepena. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima, a u pojedinim delovima grada sredinom dana očekuje se kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 31 stepen.

Zbog mogućih padavina i grmljavine, u većem delu Srbije na snazi je žuti meteoalarm. Takođe, na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda ističe se da je stepen UV zračenja visok, pa bi posebno trebalo voditi računa o zaštiti od sunca.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 3. jula, biće pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima, naročito od srede, 29.juna, kada je maksimalna temperatura preći 35 stepen, a ponegde se očekuju i tropske noći.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, pojava izolovanog pljuska sa grmljavinom očekuje se ponegde u planinskim predelima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija