Društvo

Vraća se leto - temperatura ponovo veća od 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/06/2022

-

08:12

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Oblake i kišu danas će zameniti pretežno sunčano, suvo, ali i toplije vreme. Iznad naše zemlje dolazi do porasta vazdušnog pritiska što uzrokuje razvedravanje i slabljenje vetra, a samim tim i porast temperature, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Jutro je bilo malo svežije nego prethodnih dana, ali će zato dnevna temperatura ponovo prelaziti 30 stepeni Celzijusa. Visoka vlažnost vazduha zbog kiše koja je juče padala, u kombinaciji sa veoma toplim vremenom, i danas nam donose sparno i zagušljivo vreme, koje može nepovoljno uticati na osobe sa srčanim i kardiovaskularnim tegobama", rekla je Gojković.

Kaže da iako će vreme biti pretežno sunčano, u brdsko - planinskim predelima ostaje nestabilno, te će tokom dana biti uslova za lokalne i slabe padavine.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Gojković dodaje da se za vikend nastavlja promenljivo i nestabilno vreme. U većem delu zemlje smenjivaće se sunce i oblaci, a lokalnih pljuskova biće uglavnom u predelima južno od Save i Dunava.

"Maksimalna temperatura za vikend kretaće se oko 32 stepena. Stabilizacija vremena iznad naše zemlje prognozira se za sledeću nedelju, kada će vreme biti vedro i sunčano, a temperatura i preko 35 stepeni", rekla je Gojković. 

Iako ćemo tropske temperature imati od nedelje, toplotni talas počinje već danas, jer je dnevna temperatura od oko 30 stepeni ekstremno iznad proseka za kraj juna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija