Društvo

Otkazan i drugi let Er Srbije na relaciji Beograd-London

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2022

-

16:25

Otkazan i drugi let Er Srbije na relaciji Beograd-London
Air Serbia - Copyright Air Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija je bila prinuđena da otkaže današnji drugi let između Beograda i Londona zbog smanjenog kapaciteta zemaljskog opsluživanja na aerodromu Hitrou.

Kako je saopštila Er Srbija, to je drugi let iz Londona koji su morali da otkažu u poslednja dva dana iz istih razloga, po dobijanju informacije sa aerodroma Hitrou.

"Nadležne službe Er Srbija neprekidno rade na zbrinjavanju svih putnika sa tih letova, pre svega preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove, odnosno obezbeđivanjem hotelskog smeštaja. Za to vreme, Er Srbija se trudi da se za putnike obezbedi osveženje, kao i pravovremeno informisanje. Kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima", navedeno je u saopštenju.

Er Srbija je angažovala neophodno ljudstvo i avione iz svoje flote i bila je spremna da u punom kapacitetu obavi saobraćaj na vreme i u skladu sa planiranim redom letenja, kažu u toj avio kompaniji.

Međutim, Er Srbija "ne može da utiče na spremnost aerodroma sa kojih i na koje leti, pa je stoga i pored dobre pripremljenosti nacionalne avio-kompanije ovaj let morao da bude otkazan".

Problemi i na letovima za Beograd

Podsetimo, putnici iz Srbije koji su pošli za Beograd od sinoć su zaglavljeni na aerodromima u Rimu i Frankfurtu.

Za putnike u Rimu pronađeno je rešenje da se autobusom vrate za Beograd, što je njih 77 prihvatilo.

Za one koji su ostali u Rimu, uz pomoć naše ambasade, države Srbije i aerodroma "Čampino", obezbeđen je smeštaj za dve noći.

Što se tiče lekara koji se još nalaze na aerodromu u Frankfurtu – ponuđeno je rešenje da se sutra njih četrdesetak vrati letom u 12 časova, a da se oko 60 putnika preveze avionom do Sarajeva ili Zagreba, a odatle autobusom do Beograda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija