Društvo

Produžen rok važenja turističkih vaučera do 30. novembra, najtraženije Prolom i Sijarinska Banja

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

15:52

Produžen rok važenja turističkih vaučera do 30. novembra, najtraženije Prolom i Sijarinska Banja
Produžen rok važenja turističkih vaučera do 30. novembra, najtraženije Prolom i Sijarinska Banja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, prihvatili su inicijativu udruženja "Moja Srbija" za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji do 30. novembra, saopštilo je to udruženje.

Dodaje se da se u inicijativi navodi da su nove subvencije za odmor u Srbiji izazvale veliko interesovanje, ali su zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imali probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja, pa je zatraženo produženje roka važenja vaučera.

Vlada Republike Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.

"Moja Srbija" je saopštila da je za samo sedam dana podeljeno skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti će zahvaljujući ovoj akciji, tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta.

profimedia

 

"Produžetak akcije do 30. novembra pomoći će građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji, a sa druge strane, pomoći će i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni", navodi se u saopštenju.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić potvrdila je za Tanjug da je rok produžen.

"Podeljeno je više od 152.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara i više od 45.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara. Pošto je rok za korišćenje vaučera bio 31.oktobar i smeštajni kapaciteti su praktično popunjeni, rešili smo da produžimo rok do 30. novembra, tako da građani sada mogu da obavljaju rezervacije do ovog datuma i da nađu mesto za odmor", kaže Matićeva,

Prema njenim rečima, najtraženije destinacije su Prolom Banja, Sijarinska Banja, zatim Sokobanja, Vrnjačka i Lukovska Banja.

Ministarka ističe da ovolika zainteresovanost građana za vaučere i odmor u Srbiji raduje i to ne samo zbog građana, već i zato što ona znači da će ova sezona biti dobra za celu ugostiteljsko- turističku industriju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija