Društvo

140.000 vaučera za odmor u Srbiji podeljeno do sada - još ima prostora za prijavu za 15.000 dinara

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2022

-

12:45

140.000 vaučera za odmor u Srbiji podeljeno do sada - još ima prostora za prijavu za 15.000 dinara
140.000 vaučera za odmor u Srbiji podeljeno do sada - još ima prostora za prijavu za 15.000 dinara - Copyright Wikipedia.org/Intermedichbo, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je do sada podeljeno 140.000 vaučera za odmor u Srbiji.

"To je još jedna potvrda očekivanja da će ovogodišnja turistička sezona biti odlična", rekla je Matićeva Tanjugu u Palati Srbija, gde se održava konferencija Nove ideje za novo vreme, na kojoj učestvuje i ministarka turizma Albanije Milera Kumbaro Furdži.

Matićeva je dodala da je najnoviji podatak o broju podeljenih vaučera dobar pokazatelj ne samo za građane nego i za turističku i ugostiteljsku privredu i da sada imamo situaciju da su svi turistički kapaciteti rasprodati.

To nas sada posebno raduje, dodala je ministarka Tatjana Matić.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić juče je rekao da je nastupajuća sezona početak oporavka turističke privrede i izrazio očekivanje da će 2022. biti jedna od rekordnih kada je reč o domaćem turizmu.

Seničić je za Tanjug rekao da je i podela vaučera ove, kao i prethodnih godina, zabeležila jako dobre rezultate kada je reč o domaćem turizmu i interesovanju građana.

Spisak ugostiteljskih objekata u kojima se vaučeri mogu iskoristiti može se naći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. 

Poslednjih godina, najpopularnije destinacije su bile Sokobanja, Vrnjačka Banja, kao i Zlatibor.

Euronews je izdvojio deset destinacija širom Srbije koje nude veliki broj smeštaja gde vaučeri mogu da se iskoriste.

Ko se sve može prijaviti za vaučere

Pravo na vaučer imaju: korisnici prava na penziju, nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade), korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje socijalna zaštita, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa zakonom kojim se uređuje penzijsko i invalidsko osiguranje.

Takođe, za vaučere se mogu prijaviti i radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bavi isključivo poljoprivredom, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, studenti.

O tome kako se prijaviti za vaučere i šta vam je sve potrebno za prijavu Euronews Srbija je ranije pisao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija