Društvo

Gužve na graničnim prelazima pred vikend: Najviše se čeka na Preševu, u jednom danu prođe do 30.000 vozila

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2022

-

19:35

Gužve na graničnim prelazima pred vikend: Najviše se čeka na Preševu, u jednom danu prođe do 30.000 vozila
Gužve na graničnim prelazima pred vikend: Najviše se čeka na Preševu, u jednom danu prođe do 30.000 vozila - Copyright Prinskrin/MUP Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Gužve na graničnim prelazima uobičajena su slika u ovo doba godine, a na graničnom prelazu Preševo na ulasku u Srbiju iz Makedonije čeka se i do sat vremena, dok je zastoj u suprotnom pravcu do 45 minuta.

Na ovom graničnom prelazu u oba smera u toku dana prođe između 25.000 i 30.000 vozila, a prema anketi Tanjuga putnici se najviše žale na velike vrućine.

Ovaj granični prelaz je integrisan u okviru inicijative Otvoreni Balkan, pa je nekadašnja granica Preševo zajednički prelaz na ulazu u Srbiju, dok je prelaz Tabanovce zajednička granica za putnike koji putuju ka Severnoj Makedoniji.

Takođe, na graničnom prelazu Preševo otvorena je u okviru inicijative Otvoreni Balkan zasebna traka za transportne kamione za zemlje članice ove inicijative, a kamiondzije na ovom prolazu kažu da čekanja još uvek ima, ali da je kraće nego što je ranije bilo.

Kamiondzija iz Albanije kaže da na prelazu označenom zelenom tablom Otvoreni Balkan čeka sat i po vremena i da je, iako je transport brži u ovoj traci, gužve još uvek postoje.

Njegov kolega koji se iz Severne Makedonije vraća kući u Surdulicu kaže da je zastoj na ovom prelazu znao da bude i do 10 sati, a da se sada u proseku čeka od četiri do šest sati.

"Trenutno na ulazu u Srbiju nema gužve, čeka se sat i po vremena", rekao je vozač kamiona iz Surdulice.

Kada su u pitanju putnička vozila, na ovom prelazu gužve su takođe veće u smeru ka Srbiji, a naši putnici uglavnom se vraćaju sa odmora iz Grčke, dok su stranci u tranziciji na putu ka evropskim zemljama.

Beograđanin koji se vraća kući iz Prilepa kaže da je na granici oko 45 minuta.

Porodica iz Srbije kaže da su bili na odmoru u Grčkoj i da čekaju oko sat vremena na ulazu u Srbiju, ali da su oko sat i po vremena čekali na ovoj granici kada su išli na odmor.

Državljanka Svajcarske koja putuje u Kumanovo gde je rođena, kaže da na ulazu u Severnu Makedoniju čeka oko 20 minuta i da je zadovoljna, jer nije prevelika gužva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija