Društvo

Sunčan dan pred nama, temperatura oko 33 stepena Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/07/2022

-

07:32

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nestabilno i promenljivo vreme koje smo imali juče, sa smenom sunca i oblaka, slabom kišom, a kasnije i sa dosta sunčanih perioda, zameniće sunčano, vedro i malo toplije vreme, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Razvedravanje koje je sinoć zahvatilo Srbiju danas nam donosi pretežno sunčano i uglavnom suvo vreme. Nestabilnost se zadržava samo u višim planinskim predelima, ali i na istoku zemlje, gde se tokom dana lokalno očekuju slabe padavine. Maksimalna temperatura u većini mesta biće oko 33 stepena", rekla je Gojković.

Jugoistočni vetar danas će duvati umerenim intenzitetom, a sa razvojem ciklona iznad centralne Evrope u subotu dolazi do jačanja košave. 

Gojković kaže da će pojačan jugoistočni vetar duvati sve do sredine dana kada dolazi do intenzivne promene vremena. 

"Južni vetar će zameniti severno i severozapadno strujanje, kišonosni oblaci će zahvatiti prvo sever i zapad naše zemlje, a kasnije tokom dana padavinska zona se proširuje i na ostatak Srbije. Susretanje tople i hladne vazdušne mase omogućava razvoj intenzivnih kišonosnih oblaka, što će lokalno doneti i nešto veću količinu padavina. Kiša će povremeno padati sve do nedelje ujutro", kaže Gojković.

Dodaje da će pojačan i povremeno jak severni vetar premestiti kišonosne oblake ka jugu, što znači da u nedelju nestabilno ostaje samo u višim planinskim predelima. Temperatura će drugog dana vikenda biti oko 27 stepeni, a porast vazdušnog pritiska od ponedeljka nam donosi razvedravanje, a od utorka otopljenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija