Društvo

CLS: "Gradska čistoća" usvojila odluku o poskupljenju odnošenja smeća, čeka se saglasnost gradonačelnika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2022

-

11:08

CLS: "Gradska čistoća" usvojila odluku o poskupljenju odnošenja smeća, čeka se saglasnost gradonačelnika
Gradska čistoća - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" u Beogradu usvojilo je odluku o povećanju cene usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada na sedam dinara po kvadratnom metru za domaćinstva, a ona će stupiti na snagu kada gradonačelnik da saglasnost, izjavio je jutros direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

"Gradska čistoća" je obrazložila ovu odluku rastom cena goriva i rezervnih delova za vozila. Trenutno je cena 6,6 dinara, tako da ova usluga na računu za stan od 50 kvadratnih mestara iznosi 330 dinara. Ukoliko Grad odobri novu cenu od 7 dinara, ona će sa PDV-om iznositi 7,7 dinara što znači da će domaćinstva za istu kvadraturu plaćati oko 55 dinara više.

"U prethodnoj godini ovo preduzeće zabeležilo je neto dobit od 337 miliona dinara, a ni u ovoj nije imalo problema u poslovanju. Smatram da o svim zahtevima za povećanje cena komunalnih usluga gradonačelnik treba da obavesti javnost i da poveća transparentnost u ovako bitnim stvarima za Beograđane", rekao je Jovanović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija