Društvo

Objavljeni rezultati male mature, proradio portal "Moja srednja škola"

Komentari

Autor: S.T.

27/06/2021

-

15:57

Objavljeni rezultati male mature,  proradio portal "Moja srednja škola"
Objavljeni rezultati male mature, proradio portal "Moja srednja škola" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Portal "Moja srednja škola" (www.mojasrednjaskola.gov.rs) je proradio, te mali maturanti mogu na njemu da vide preliminarne rezultate završnog ispita.

Zbog tehničkih problema sajt "mojasrednjaskola" jutros nije funkcionisao, te su mali maturanti rezultate mogli da vide u svojim školama, a Ministarstvo prosvete naložilo je da se vreme za eventualne prigovore produži sutra do 13 sati. 

U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozivaju roditelje, koji do sada nisu to učinili u samim školama, da pogledaju rezultate završnih ispita na portalu i ukoliko imaju prigovore na iste da ih upute elektronskim putem ili pak odlaskom u školu. 

"Zbog neprijatnosti koja je izazvana ovim, ministar još jednom upućuje izvinjenje svim učenicima i roditeljima i najavljuje produženje roka za podnošenje prigovora do sutra, ponedeljka, do 13 sati. U svim školama roditelji mogu lično podneti prigovor danas, u nedelju 27. juna do 18 sati, odnosno sutra u ponedeljak od 8 do 13 sati. Na portalu će biti omogućen prigovor elektronskim putem u bilo kom terminu do sutra do 13 sati", navodi se u saopštenu Ministarstva prosvete.

Mali maturanti u sredu, četvrtak i petak - 23, 24 i 25. juna polagali su test iz srpskog, matematike i kombinovani test.

Već od juče elektronski su mogli da popinjavaju i predaju liste želja za upis u željenu srednju školu.

Đaci na maloj maturi maksimalno mogu da osvoje 40 bodova, dok iz osnovne škole maksimalno nose 60 poena. Na završni ispit moraju da izađu svi osmaci, jer je to kruna osnovnog obrazovanja. Malu maturu niko ne može da padne, ali su osvojeni bodovi važni zbog upisa u srednju školu.

Gimnazije i četvorogodišnje škole moga da upišu samo oni učenici koji imaju više od 50 bodova, dok svi ispod 50 bodova moraju u trogodišnje srednje škole.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija