Društvo

Posle maglovitog jutra, sunčano u Srbiji: Tokom dana vetar donosi promenu vremena

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2022

-

08:06

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pretežno sunčano i relativno toplo vreme za ovo doba godine nastavlja se i danas. Sredinom dana dolazi do postepene promene pravca vetra na severozapadni, što će naznačiti promenu vremenske situacije, ističe meteorolog Ljubica Gojković.

U prvoj polovini dana, vreme će biti mirno i pretežno sunčano. Kasnije dolazi do jačanja severnog vetra i postepenog naoblačenja, što će već u večernjim satima uzrokovati slabe padavine u severnim, zapadnim, a u petak ujutro i u južnim predelima. 

Posle maglovitog jutra, sunce

Nakon maglovitog i svežeg jutra sa temperaturom od 2 do 10 stepeni, tokom dana dolazi do otopljenja. Na jugu Banata i u centralnim predelima danas se očekuje oko 17 stepeni, dok će u ostalim mastima ipak će biti za stepen, dva svežije.

profimedia

 

Zajedno sa oblacima u petak dolazi do zahlađenja. Očekuje se da tokom dana bude oko 12 stepeni u većini mesta, a vreme će biti tmurno i oblačno, u južnim predelima povremeno sa slabom kišom.

Već u subotu, na severu dolazi do delimičnog razvedravanja, dok se oblaci zadržavaju južno od Save i Dunava.

U nedelju sledi razvedravanje, međutim otopljenja neće biti. Maksimalna dnevna za dane vikenda kretaće se oko 12. podeljka, koliko se prognozira i za narednu nedelju. Trenutni prognostički modeli za naredni period najavljuju promenljivo oblačno vreme, hladna jutra i prohladne dane, sa temperaturom oko proseka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija