Društvo

"O medijima i tehnologiji": Skup o transformaciji medija u digitalnoj eri u Galeriji Grafičkog kolektiva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2022

-

10:36

"O medijima i tehnologiji": Skup o transformaciji medija u digitalnoj eri u Galeriji Grafičkog kolektiva
"O medijima i tehnologiji": Skup o transformaciji medija u digitalnoj eri u Galeriji Grafičkog kolektiva - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Skup "O medijima i tehnologiji" na kome će biti reči o značaju tehnologija u medijima kao i transformaciji medija u digitalnoj eri održaće se u četvrtak, 24. novembra u Galeriji Grafičkog kolektiva, Dragoslava Jovanovića 11 u Beogradu, od 10 do 13.30 časova.

Prisutne će na početku u ime organizatora pozdraviti Ljiljana Ćinkul, direktorka Grafičkog kolektiva i Nevena Ružić, koordinatorka programa Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

U prvom panelu "Tehnologija u medijima" govoriće se o tome koliko su mediji značajni u informisanju, obrazovanju o tehnologijama i njihovom društvenom uticaju, kako utiču na naše kritičko razumevanje i odgovorno pristupanje tehnologijama, na koje načine novinari treba da izveštavaju, prenesu poruke i koliko je važno da se ulaže u edukaciju medijskih radnika, kao i da li imamo dovoljno specijalizovanih medija, emisija i novinara, koji kontinuirano i kvalitetno izveštavaju o novostima u IT oblasti.

Učesnici panela su Vesna Čarknajev (PC Press), Petar Gredelj (Benchmark), Damir Jelisavčić, (Prosvetni pregled), i prof. dr Divna Vuksanović (Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti).

U panelu “Mediji u tehnologiji” biće reči o transformaciji medija u digitalnoj eri – šta se dešava medijima i novinarstvu, o razvoju i usponu onlajn građanskog novinarstva, kao i tome kako ubrzani procesi digitalizacije utiču na medije i jesmo li danas svi pomalo mediji. 

Učesnici panela su prof. dr Tatjana Ćitić (RTS), Aleksandar Ašković (YouTube ekspert), Jasmina Koprivica (Euronews Srbija) i prof. dr Dalibor Petrović (sociolog).

Moderatorka skupa je dr Tamara Vučenović, urednica, Radio Beograd 2.

Pored diskusije najaviće se i objavljivanje knjige Digitalne ikone 2.0 u kojoj će se naći odabrani intervjui iz emisije "Digitalne ikone", Radio Beograda 2, pojedinci i događaji koji nam od 2002. ​omogućavaju da bolje razumemo proces digitalizacije u Srbiji, kao i globalne, digitalne fenomene i izazove.

U Galeriji Grafičkog kolektiva istovremeno možete pogledati međunarodnu izložbu "Playing Narratives x A MAZE" sa desetak video igara autora iz celog sveta, koje igrači najčešće mogu isprobati u galerijskim prostorima ili na festivalima, takozvane "arthouse games".

Prisustvo na skupu je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija se vrši putem ovog linka i otvorena je do 23. novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija