Društvo

Brnabić o sporazumu oko registarskih tablica na KiM: Mir iznad politike, pozitivan signal za stabilnost

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

17:45

Brnabić o sporazumu oko registarskih tablica na KiM: Mir iznad politike, pozitivan signal za stabilnost
Brnabić o sporazumu oko registarskih tablica na KiM: Mir iznad politike, pozitivan signal za stabilnost - Copyright Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je dogovor Beograda i Prištine o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama pozitivan signal za stabilnost čitavog regiona.

"Svojim primerom moramo nastaviti da pokazujemo da mir uvek mora biti iznad politike", poručila je BrnabiĆ na svom Tviter nalogu.

Ona je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "što se uvek ponaša kao državnik posvećen našoj zemlji i vodi nas putem mira".

Šef diplomatije EU Žozep Borelj saopštio je sinoć da su se Beogradi i Priština, uz pomoć EU, "dogovorili o merama da izbegnu dalju eskalaciju i da se u potpunosti usredsrede na predlog za normalizaciju odnosa, koji je ovog septembra predstavila EU kao posrednik, a koji je podržan od Francuske i Nemačke".

Borelj je objasnio da to znači da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa oznakama gradova na KiM, a da će Priština obustaviti sve dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija