Društvo

Škole na srpskom jeziku i u Ruskoj Federaciji i Španiji

Komentari

Autor: FoNet

25/11/2022

-

20:48

Škole na srpskom jeziku i u Ruskoj Federaciji i Španiji
Nastavnik - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu koji se ostvaruje po Posebnom programu osnovnog obrazovanja i vaspitanja, u školskoj 2022/23. godini proširen je na još dve države - Rusiju i Španiju, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Nastava na srpskom jeziku organizovana je, pored Rusije i Španije, u Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Belgiji, Norveškoj, Danskoj, Holandiji, Luksemburgu, Malti, Južnoafričkoj Republici, Sloveniji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji.

Ministar prosvete Branko Ružić je rekao da Ministarstvo prosvete, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, nastoji da kontinuirano širi obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu.

Na zahtev srpske zajednice u Moskvi i na osnovu predloga ambasade Srbije u Moskvi, škola "Sveti Đorđe" u Moskvi, počev od školske 2022/23. godine, uključena je u obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu, koji je deo sistema obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

Srpska zajednica u Španiji iskazala je veliko interesovanje za kontinuirano organizovanje obrazovno-vaspitnog rada na srpskom jeziku i od ove školske godine organizovana je nastava na srpskom jeziku, kao deo sistema obrazovanja i vaspitanja Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija