Društvo

Nadležne ekipe poslate na teren zbog navodnog snimka crnog pantera kod Feketića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/11/2022

-

17:33

Nadležne ekipe poslate na teren zbog navodnog snimka crnog pantera kod Feketića
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Društvenim mrežama kruži video-snimak na kom se, navodno, na teritoriji Feketića vidi crni panter za kojim se neko vreme tragalo, a nadležni za Euronews Srbija kažu da da trenutno utvrđuju sve činjenice u vezi sa time.

"U koordinaciji smo sa lovočuvarskom službom, ekipe su na terenu i proveravaju situaciju", rekao je za Euronews Srbija Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara, sektor za inspekcijske poslove. 

On je dodao da u ovom trenutku ne može da se potvrdi ni autentičnost snimka.

Pre nešto više od dve nedelje je reakcija javnosti pokrenuta nakon što su Vojvodinašume izdale upozorenje da je u atarima sela nedaleko od Apatina primećen crni panter i pozvale građane da budu oprezni i prijave policiji ukoliko ga primete.

"Predator je izrazito opasan i ovim putem apelujemo na građane da vode računa za sebe i svoje bližnje", navodeno je u saopštenju, a od tada životinja nije pronađena uprkos nekoliko organizovanih potraga.

Kada su se pojavili navodi da je viđen u okolini Banje Junaković, verovalo se da bi slučaj mogao da bude jasniji. Međutim, ispostavilo se da je reč o još jednoj bezuspešnoj potrazi, a ekipe su pregledale teren i dronom sa termovizijskom kamerom. Mnogi stručnjaci su ukazivali da je teško da lovci koji dobro poznaju teren u svojim lovištima ne bi uočili takvu zver ili ostatke divljači kojom bi se ona hranila.

Potraga je nakon nekog vremena obustavljena budući da nisu nađeni dokazi da je zver bila na tom području.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Proficap

26.11.2022 18:25

Ono je bi Apatinko, a sada je ovo Feketićko.

Srbija