Društvo

Čestitke patrijarha srpskog Porfirija predstavnicima crkava koje slave Božić po gregorijanskom kalendaru

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2022

-

21:52

Čestitke patrijarha srpskog Porfirija predstavnicima crkava koje slave Božić po gregorijanskom kalendaru
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh srpski Porfirije uputio je božićnu čestitku zvaničnicima pravoslavnih crkava - carigradskom patrijarhu Vartolomeju, aleksandrijskom i sve Afrike Teodoru, antiohijskom i sveg Istoka Jovanu, rumunskom Danilu i bugarskom Neofitu, kiparskom i Nove Justinijane Georgiju, atinskom i sve Jelade Jeronimu i tiranskom i sve Albanije Anastasiju, saopšteno je večeras iz SPC.

Patrijarh Porfirije uputio je božićnu čestitku i papi Franji, arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, apostolskom nunciju u Srbiji, nadbiskupu Santa Gangemiju, nadbiskupu beogradskom i predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metodija Ladislavu Nemetu, biskupu sremskom Đuri Gašparoviću, biskupu koađutoru sremskom Fabijanu Svalini, biskupu Reformatske Hrišćanske Crkve u Srbiji Beli Halasu, Biskupu Slovačke Evangelističke Crkve a.v. Jaroslavu Javorniku, superintendantu Evangeličke Hrišćanske Crkve a.v. Gaboru Dolinskom.

Patrijarh srpski Porfirije, koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, uputio je srdačne čestitke vernicima Rimokatoličke crkve u Sloveniji i Hrvatskoj, nadbiskupu zagrebačkom Josipu kardinalu Bozaniću, predsedniku Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupu zadarskom Želimiru Puljiću i svim članovima Hrvatske biskupske konferencije, kao i predsednicima, predsednicima parlamenata, premijerima i ministrima nadležnim za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

''Neka radost predstojećeg praznika ispuni duše i srca svih hrišćana kako bismo svi slavili ime Božje u vekove vekova”, navodi se u čestitki patrijarha Porfirija, saopšteno je iz SPC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija