Društvo

Natprosečno toplo i stabilno vreme, u Beogradu i do 16 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/12/2022

-

07:15

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Stabilno i veoma toplo vreme koje nam stiže sa porastom vazdušnog pritiska i jugozapadnim vetrom na visini nastavlja se i narednih dana, ističe meteorolog Ljubica Gojković.

Topla vazdušna masa sa Mediterana donosi nam otopljenje i temperaturu ekstremno iznad proseka. Minimalna temperatura kretala se od -4 u Sjenici pa do 11 u Beogradu. Beograd će i tokom dana biti najtopliji grad u Srbiji, očekuje se i do 16 stepeni, dok na istoku i jugu ostaje malo svežije, sa oko 8 stepeni.

Vreme u Vojvodini danas pretežno oblačno, na krajnjem severu zemlje povremeno sa slabom i kratkotrajnom kišom. U ostatku Srbije biće suvo i promenljivo oblačno.

Temperatura će sve do sredine sledeće nedelje biti iznad proseka i za više od 5 stepeni, a vreme uglavnom sunčano. Za dane vikenda dolazi do dodatnog porasta temperature te će maksimalna dnevna lokalno biti i do 20 stepeni. Sveže, sve do nedelju ostaje Timočkoj krajiini, sa temperaturom oko 10. podeljka.

U novogodišnjoj noći ostaje toplo za ovo doba godine - od 5 stepeni na jugu pa do 9 na severu zemlje. Stabilno, veoma toplo i sunčano vreme zadržava se sve do sredine sledeće nedelje, za kada se prognozira promena vetra na severni i priliv nešto svežije vazdušne mase. Sredinom nedelje imaćemo i prolazno naoblačenje sa slabim padavinama, ali se sneg na planinama ipak neće zadržati.

AMSS: Popodne osetno pojačan saobraćaj

U Srbiji se popodne očekuje osetno pojačan saobraćaj, pred nastupajući novogodišnji vikend, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz AMSS-a navode da je za mnoge danas i poslednji radni dan u ovoj godini, a kada se tome doda početak zimskog školskog raspusta, dobri uslovi za vožnju i lepo vreme sa temperaturama koje su više nalik prolećnim, tada će sigurno doći do stvaranja većih gužvi unutar gradova zbog kojih će se vozila i danas sporije kretati.

"Već od popodneva saobraćaj će biti osetno pojačan i na svim putevima, a
posebno autoputevima. Zato u ovim pretprazničnim danima krećite ranije, vozite
opreznije, bez nervoze i uz više tolerancije", rekli su u AMSS-u.
 

Komentari (0)

Srbija