Društvo

Otežan i usporen saobraćaj u planinskim predelima zbog snežnih padavina

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2023

-

08:01

Otežan i usporen saobraćaj u planinskim predelima zbog snežnih padavina
Otežan i usporen saobraćaj u planinskim predelima zbog snežnih padavina - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Na putevima u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije zbog snežnih padavina saobraćaj će se i danas odvijati otežano i usporeno, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). AMSS podseća da je u planinskim predelima kao i na prilazima zimskim centrima pored dobrih zimskih guma neophodna i upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavanja točkova.

I u nižim predelima će zbog kiše, a povremeno i snežnih padavina kolovozi biti mokri a što u u jutarnjim i kasnijim popodnevnim i večernjim satima zbog niskih temperatiura donosi opasnost od poledice. Pojava odrona je takođe češća zbog ovakvih vremenskih prilika, pa vozači treba da obrate pažnju na ovu opasnost, navodi AMSS.

RHMZ: Sneg na zapadu i jugozapadu Srbije

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugozapadu Srbije doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 10 do 15 centimetara, lokalno i više.

Tanjug/AP

 

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija