Društvo

Temperatura danas do 9 stepeni, ostatak nedelje hladan i oblačan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/02/2023

-

07:48

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se danas, u najtoplijem delu dana, očekuje temperatura od 3 do 9 stepeni, kao i dosta oblaka, dok će na krajnjem severu Vojvodine povremeno biti i kraćih sunčanih intervala. U većini mesta duvaće slab do umeren severoistočni vetar. 

Sneg u većem delu Srbije, ali i regiona polako prestaje, pa ponovo ulazimo u topao, ali i suv zimski period.

Prethodna dva dana vreme u Srbiji obeležile su velike temperaturne oscilacije. Primera radi u severnim i centralnim predelima zabeležena maksimalna temperatura malo iznad nule, dok je na jugu živa u termometru prelazila 20 podeljak.

"U pitanju je hladan front koji je stigao sa severa i podelio Srbiju na pola. Osim toga, u Sredozemlju se formirao ciklon i upravo su se naši južni predeli našli u toplom sektoru ovog ciklona. Zbog blizine pomenutog ciklona, ima vlagde u vazduhu, atmosfera je nestabilna ali danas uglavnom bez padavina", kaže meteorološkinja i urednica vremenske prognoze Euronews Srbije Milena Lazarević.

Narednih dana biće promenljivo oblačno, povremeno uz slabu kišu. Temperatura će biti oko ili malo iznad proseka.

Poljoprivrednicima će značiti informacija da neće biti mraza tokom noći i jutra, jer se očekuje temperatura iznad nule. Tokom dana biće umereno hladno, a živa u termometru kolebaće se oko 10 podeljka.

Jutarnja temperatura biće od - dva do tri stepena, najviša dnevna od četiri na zapadu i severozpadu do 12 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti oblačno i suvo uz slab severoistočni vetar, a samo je još rano ujutro ponegde moguć slab sneg. Jutarnja temperatura oko nule, najviše dnevna oko pet stepeni.

Do petka se očekuje pretežno oblačno i prosečno hladno vreme, povremeno s kišom, na planinama sa snegom.  U subotu se očekuju padavine u svim krajevima uz pojačan severni vetar i pad temperature, u nedelju suvo i hladnije uz delimično razvedravanje.

 

Komentari (0)

Srbija