Društvo

Ružić potpisao ugovore o tri nova vrtića u Srbiji, ulaganje 577 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2023

-

16:33

Ružić potpisao ugovore o tri nova vrtića u Srbiji, ulaganje 577 miliona dinara
Ružić potpisao ugovore o tri nova vrtića u Srbiji, ulaganje 577 miliona dinara - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da će Vlada Srbije zajedno sa Svetskom bankom uložiti 577 miliona dinara u gradnju tri nova vrtića u Ćićevcu, Leskovcu i Novom Pazaru. 

Nakon potpisivanja dva sporazuma inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa gradom Leskovcom i opštinom Ćićevac o izgradnji novih vrtića, kao i ugovora o izgradnji novog vrtića u Novom Pazaru zajedno sa izvođačem radova, Ružić je rekao da će nove predškolske ustanove imati 4.000 kvadrata i 590 novih mesta za mališane. 

Ministar je rekao da je rok za završetak radova 11. april sledeće godine.

"Tim vrtićima bliži smo idealu ukidanja takozvanih lista čekanja i zato iskazujem veliku zahvalnost Svetskoj banci. S obzirom na to da taj projekat sa sobom nosi 47 miliona evra, u planu je da se urade novi ili rekonstruišu postojeći objekti predškolskih ustanova u 22 lokalne samouprave. Želimo da povećamo  kapacitet u predškolskim ustanovama za nešto više od 11.000 novih mesta", poručio je Ružić.

Dodao je da će gradnja tih vrtića biti veliki praznik za Leskovac, Ćićevac i Novi Pazar, gde je najbrojnija mlada populacija u Srbiji. 

"Vlada Srbije teži tome da stvori ambijent u kome će naš obrazovni, a kada govorimo o vrtićima, vaspitno-obrazovni sistem funkcionisati u skladu sa trendovima 21 veka. Mislim da je to naša obaveza", poručio je ministar.

 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija