Društvo

Euronews centar o posledicama izazova: Problemi su manji ili ih nema ako TikTok ne vaspitava decu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/04/2023

-

22:15

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Tiktok izazovi poput epidemije šire se među decom i mladima, a posledice ovih modernih igara imaju nekad i teže posledice od suza - povređivanje, samopovređivanje, pa i smrt. Stručnjaci upozoravaju da su meta ovih izazova deca koja još nemaju kritičko mišljenje, pa se teže mogu odupreti uticaju.

Posledice uticaja ovih izazova na decu vidljive su širom sveta, a najnoviji primer stiže iz Čikaga gde su ovog vikenda stotine tinejdžera divljale ulicama, jurili prolaznike i uništavali automobile, autobuse, razbijali prozore. I u regionu, ali i u našoj zemlji bilo je primera koji su se zvršavali čak i smrtnim ishodom.

O tome koliko su mladi u Srbiji često žrtve TikTok izazova, koja deca su podložnija tim uticajima i od čega to zavisi, kao i da li je TikTok negativna pojava ili je problem u načinu na koji se koristi ova platforma za Eurones centar govorili su neurolog Gorica Đokić, psiholog Leo Ivanišević i influenserka Nataša Kovačević.

Sagovornici Euronews centra saglasni su da sadržaji na društvenim mrežama nisu problem već da mnogo zavisi od toga šta se sa decom radi do adolescentnog perioda i na koji način su usmereni ka životu.

Emisiju u celosti pogledajte u videu na početku teksta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija