Društvo

Danas toplije nego juče, temperatura u stalnom porastu do vikenda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/04/2023

-

07:35

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas se očekuje prijatnije vreme nego juče, sa najvišom dnevnom temperaturom u intervalu od 15 do 19 stepeni. Kada je reč o vetru, on je u toku noći promenio pravac sa istočnog na severni, a malo je dobio i na intenzitetu. 

Raste vazdušni pritisak iznad Srbije, a sa njegovim porastom poboljšava se i biometeorološka situacija.

Meteoropate danas mogu biti zadovoljne vremenom, jer se ne očekuju neke teže reakcije. Moguća je samo pospanost, pa je savet za danas da budete pažljivi u saobraćaju, naročito ukoliko se niste naspavali.

"Vazdušni pritisak raste zahvaljujući anticiklonu čiji se centar trenutno nalazi iznad Norveške. Anticiklon je visok vazdušni pritisak i po veličini je dosta veći od ciklona, tako da on polako rasteruje oblake iznad Srbije i regiona", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

"Danas će biti malo više sunca u odnosu na juče - u proseku ćemo imati oko tri sunčana sata. Međutim, i dalje je nestabilno, pa bi trebalo računati povremeno na kišu, naročito u drugom delu dana", dodaje ona.

Narednih dana očekuje nas više sunca i toplije vreme. Temperatura će svakog dana biti u postepenom porastu, a za dane vikenda ponovo se očekuje da bude iznad 20 stepeni.

Kako se budemo približavali vikendu, šanse za padavine biće sve manje, ali nam u noći između četvrtka i petka stiže saharski pesak.

"U pitanju je mala količina peska koja neće uticati na zdravlje ljudi. Međutim, važno je da istaknem da će se ovaj pesak iznad Srbije zadržati malo duže. Po svemu sudeći, biće ga i tokom vikenda, ali i tokom većeg dela naredne sedmice. Ukoliko niste planirali pranje automobila ili prozora, onda je i najbolje da pričekate na to", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija