Društvo

Pred nama topao vikend, kiša moguća samo u pojedinim mestima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/04/2023

-

07:30

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U danu pred nama biće bez kiše, pljuskova i grmljavine, a u najtoplijem delu biće između 14 i 19 stepeni.

"Biće dosta sunčanih sati. Vrednost UV indeksa u većini mesta biće uglavnom umerena, samo na planinama visoka pa ne zaboravite na zaštitu od štetnih UV zraka, ukoliko duže od sat vremena provodite napolju", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, MIlena Lazarević.

Vetar je oslabio u odnosu na juče, ali će još danas duvati iz pravca severa. Brzina severnog i severozapadnog vetra kretaće se od 10 do 30 km/h.

"Razvedrilo se u toku noći, ali oblaci nisu bili tu da zadrže toplotu pa se temperatura ponegde spustila i ispod nule. Najhladnije je jutros bilo na Kopaoniku sa izmerenih -5 stepeni. Zabeležen je slab prizemi mraz, ali u narednim satima biće toplije. Živa u termometru približiće se 20 podeljku", dodaje Lazarević. 

Euronews/Miloš Milić

 

Većina meteoropata danas neće imati primedbe na vreme. Međutim, zbog dnevne temperaturne oscilacije, srčanim bolesnicma  savetuje se dodatan opez. Od meteoropatskih reakcija danas su mogući reumatski bolovi, glavobolja i neraspoloženje.

"Raste vazdušni pritisak u prizemlju i atmosfera je sve stabilnija. Zahvaljujući visinskoj struji koja duva iz prvca zapad-istok kišonosni oblaci brzo su napustili su našu zemlju", kaže Lazarević.

U petak i za dane vikenda vreme će biti sve toplije, ali i nestabilnije. Može se desiti da u subotu ponegde u Vojvodini padne slaba kiša, ali u većini mesta će ostati suvo.

Šansu za kišu, osim Vojvodine, imaće i brdsko planinski predeli u poslepodnevnim satima. Po svemu sudeći sam početak maja obeležiće jako naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima grmljavinom pa i gradom. 

Što se tiče temperature, biće na samoj granici sa prosekom, oko 20 stepeni, dok se prosek za ovo doba godine kreće oko 23-24 stepena.

Komentari (0)

Srbija