Društvo

Smena sunca i oblaka, povremeno sa kišom: Za 1. maj u većini predela biće suvo

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2023

-

08:25

Smena sunca i oblaka, povremeno sa kišom: Za 1. maj u većini predela biće suvo
Knez Mihailova ulica - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, malo toplije i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Smena sunca i oblaka, kao i lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova očekuje nas i drugog dana vikenda. U ponedeljak - 1. maja u većini predela biće suvo.

Prema prognozi RHMZ danas će duvati slab‚ jugoistočni vetar, posle podne na severu u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od  3 do 11 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepeni.

U Beogradu promenljivo oblačno, malo toplije i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom.  Vetar slab i umeren jugoistoèni, posle podne u skretanju na severozapadni.  Najniža temperatura od 7 do 11 stepeni, a najviša oko 20 stepeni.

Prognoza za praznike

Za vikend će biti promenljivo i nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova, ponegde praćenih grmljavinom.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U ponedeljak će u većini predela biti suvo, a u utorak padavine se očekuju uglavnom na zapadu Vojvodine, zapadu i jugozapadu Srbije. U košavskom području vetar će biti u pojačanju, pa se na jugu Banata i u donjem Podunavlju očekuje jak, povremeno i olujni jugoistočni vetar.

Sredinom sledeće sedmice ponovo nestabilno u svim krajevima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija