Društvo

Uskrs uz oblake i kišu: Promenljivo vreme i sutra, stabilizacija tek krajem nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

16/04/2023

-

08:31

Uskrs uz oblake i kišu: Promenljivo vreme i sutra, stabilizacija tek krajem nedelje
Ribolovac na šetalistu pored reke Save - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, češćim posle podne i uveče.

Vetar slab i umeren, ponegde kratkotrajno i jak, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 4 do 10 stepeni, a najvisa od 14 do 19 stepeni.

U Beogradu danas posle podne i uvece povremeno kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 7 do 10 stepeni, a najviša oko 17 stepeni.

Kako je navedeno u saopštenju, do 23. aprila očekuje se promenljivo oblačno i nestabilno vreme s čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina (na visokim planinama i sa snegom). Maksimalna temperatura u većini mesta od 14 do 19 stepeni.

Stabilizacija vremena očekuje se tek krajem sledeće sedmice.

Kako je rekla meteorloškinja Euronews Srbija Ljubica Gojković, dodatni priliv kišonosnih oblaka prognozira se za početak naredne nedelje. Sporo premaštanje ciklona preko Balkanskog poluostrva uzrokovaće dugotrajne, povremeno i intenzivne padavine. Oblaci, kiša i nešto svežije vreme obeležiće prvu polovinu nedelje.

Temperatura neće prelaziti 15 stepeni, što je oko i malo ispod proseka za drugu polovinu aprila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija