Društvo

Povećan broj inkasanata na naplatnim stanicama: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja zbog praznika

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2023

-

08:40

Povećan broj inkasanata na naplatnim stanicama: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja zbog praznika
Kolone vozila kod naplatne stanice kod Vrčina na autoputu Beograd - Niš - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Na naplatnim stanicama na autoputevima u zemlji jutros nema zadržavanja vozila, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije". Zbog prvomajskog praznika očekuje je povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima, zbog čega "Putevi Srbije" preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, navodi se u saopštenju.

Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze. 

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji. Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Ne očekuju se zadržavanja ni na jednoj naplatnoj stanici u Republici Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Na graničnom prelazu Preševo, na putničkim terminalima, autobusi na izlazu iz zemlje čekaju 25 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5.30, na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja ni na putničkim, ni na teretnim terminalima.

Gužve za praznike

Zbog predstojećeg vikenda koji je spojen sa prvomajskim praznikom očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i glavnim magistralnim pravcima, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Kako je navedeno u saopštenju, u nedelju 30. 4. 2023. od 10.10 sati do 10.25 časova, biće izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 21, na deonici Sremska Kamenica – Irig (Krušedol), kod mesta Paragovo, zbog održavanja sportske manifestacije "Fruškogorski MTB (biciklistički) maraton".

Prema poslednjim informacijama na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila. JP "Putevi Srbije" zbog pojačanog saobraćaja tokom praznika, preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija