Društvo

Srbija danas na 23 stepena: Praznik rada uz sunčano i vedro vreme, oprez zbog UV indeksa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/05/2023

-

08:31

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Praznik rada će ove godine u većini mesta proteći uz sunčano i vedro vreme, a kiša i pljuskovi očekuju se samo u brdsko planiskim predelima na jugu i zapadu Srbije. Temperatura će danas biti do 23 stepena. 

"Većina vas današnji dan će, predpostavljam, provesti u prirodi. Osim na moguću glavobolju koja će mučiti meteoropate, UV indeks biće visok, između 6 i 7, pa je moj savet da obavezno koristite adekvatnu zaštitu. Kačket, šešir, naočare i krema sa zaštitnim faktorom", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

Kišnosni oblaci daleko su od nas, a štiti nas anticiklon, ali atmosfera nije stabilna pa je zbog toga na planinama popodne moguće formiranje kumolonibusnih oblaka iz kojih može zagrmeti, a može i pasti i po koji prolazni pljusak.

Tanjug/Sava Radovanović

 

U većini mesta danas će biti sunčano i suvo, a očekuje nas u proseku nešto više od deset sunčanih sati. Na kišu i pljuskove poslepodne neka računaju oni koji se nalaze u planiskim predelima na zapadu i jugu.

"Kada je reč o temperaturi, nakon prijatnog jutra bez mraza u toku dana biće toplo. Najviša dnevna u intervalu od 20 do 22 stepena", kaže Lazarević.

Sutra nestabilno 

Vetar danas na ruku neće ići stanovnicima u oblasti Dunava, odnosno košavskog područja, gde se u narednim satima očekuje pojačanje jugoistočnog vetra.  U ostalim predelima zemlje, biće uglavnom mirno i tiho.

Sutra više oblaka i uz češću pojavu lokalnih pljuskova i grmljavine.  Najnestabilnije biće na području Vojvodine i zapadne Srbije. Dobra vest je da će temperatura ostati iznad 20 podeljka.

"Stabilizacija vremena vidljiva je nakon 4. maja, ali se pljuskovi za planinske predele i dalje ne mogu isključiti", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija