Društvo

Nevreme pravilo haos u delovima Srbije: Vanredno u okolini Požege i Užica, putevi u Zlatiborskom okrugu osposobljeni

Komentari

Autor: Tanjug

28/05/2023

-

09:22

Nevreme pravilo haos u delovima Srbije: Vanredno u okolini Požege i Užica, putevi u Zlatiborskom okrugu osposobljeni
Nevreme pravilo haos u delovima Srbije: Vanredno u okolini Požege i Užica, putevi u Zlatiborskom okrugu osposobljeni - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Vanredna situacija proglašena je zbog nevremena na delu teritorije Opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani, saopšteno je  iz MUP-a. 

Nevreme je tokom dana zahvatilo veći deo Srbije, a na snazi je i dalje vanredna situacija koja je u petak proglašena zbog posledica velikih padavina na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od petka na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

Na teritoriji zahvaćenoj vremenskim nepogodama u subotu je evakuisano dvoje dece u Futogu, što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka padavina u petak - osam osoba u Gradu Užice i Opštini Kosjerić, jedno lice u Gradu Čačak i jedno lice u Opštini Ivanjica.

Vanredno u pet užičkih sela

Na području pet užičkih sela proglašena je vanredna situacija zbog nevremena koje je juče pogodilo ovaj kraj. 

Meštani Lužničke doline kažu da ne pamte ovoliko padavina. Meštanka Karana Milena Marković ističe da je jakih kiša bilo i pre, ali da nikada nije bilo ovako.

Za dva sata na ovom području palo je 50 litara kiše po metru kubnom, a pored oštećenja na infrastrukturi i kućama, grad je naneo štetu i na usevima.  

U subotu i petak, na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu.

Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji Opštine Ivanjica. 

Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni. 

Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima, dodaju iz MUP-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija