Društvo

Kiša i pljuskovi nas neće zaobići ni danas: Suvo jedino u Vojvodini, temperatura do 23 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/06/2023

-

07:01

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vikend za nama šarenolik, a početak nove nedelje donosi nam nove oluje. Vreme će se dodatno pogoršati dolaskom hladnog fronta koji je već zahvatio pojedine predele.

Vikend je negde prošao relativno miran, a negde prilično buran uz jake grmljavinske oluje i obilne kiše.

Tokom protekla dva dana na teritoriji Srbije palo je između 11 i 54 litara kiše po metru kvadratom, što je prilično velika količina.

I početak nedelje donosi  oluje. Dolazak hladnog fronta na naše već zagrejano tlo usloviće burne procese

"Pod burnim procesima podrazumevam grmljavinske oluje, obilne kiše i jak vetar. Tačna lokacija razvijanja grmljavinskih oblaka u ovim trenucima nije poznata ali najviše šansi za to imaju prvo zapadni i centralni predeli naše zemlje, a potom, u drugom delu dana, i južni", navodi urednica Vremenske prognoze i meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević.

Do ponoći, izuzev Vojvodine, gotovo da neće biti mesta koje će ostati suvo. U Vojvodini danas sunčano i suvo.

Kiša, pljuskovi i front odraziće se na temperaturu, koja će danas biti nešto niža nego za dane vikenda.

U najtoplijem delu dana od 20 do 23 stepena

Da se front premešta preko Srbije, najbolje se vidi na karti vetra. U narednim satima, u većini mesta, duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, u Vojvodini povremeno i jak.

U naredna dva dana dugo očekivana stabilazacija, doduše kratkotrajna.  Do srede ćemo uživati u suncu od četvrtka ponovo kiša i pljuskovi.

Malo će i osvežiti tokom dana, malo više tokom noći, kada bi na visokim planinama mogao biti zabeležen i slab mraz, kog definitivno ne čekujuemo u ovom delu godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija