Društvo

Beograd prajd premijerno prikazao film "Uvek ćemo šetati"

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2023

-

21:45

Beograd prajd premijerno prikazao film "Uvek ćemo šetati"
Beograd prajd premijerno prikazao film "Uvek ćemo šetati" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Članovi organizacije Beograd prajd su se danas na događaju "Beograd Prajd, trenuci iz prošlosti i vizije za budućnost" osvrnuli na postignute uspehe i razgovarali o budućim planovima i ciljevima, a premijerno je prikazan film "Uvek ćemo šetati", kao i foto monografija "Šetaćemo" koji retrospektivno sagledavaju EuroPride iz 2022. godine.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Direktor Beograd prajda Goran Miletić je naveo da je Prajd za 2023. već zakazan i dodao da će nedelja ponosa ove godine biti biti od 4. do 10. septembra, dok će se šetnja organizovati 9. septembra sa početkom u 16 časova.

"Ovo je još jedan poziv vlastima da što pre sednemo i dogovaramo se o onim detaljima koji su potrebni da bi svaki dobar Prajd protekao normalno", naveo je Miletić. 

Predstavnik Beograd prajda Filip Vulović rekao je da se za Nedelju ponosa prijavilo da učestvuje više od 25 organizacija, umetnika, umetnica i performera.

"Ono po čemu se razlikuje program ove godine jeste što ga je kreirala zajednica otvorenim pozivom, tako da smo imali preko 25 organizacija, individua, umetnika, performera, performeki koji su prijavili svoje događaje i ideje i drugi građani i građanke, tako da imamo preko 55 događaja na preko 15 lokacija u Beogradu", rekao je Vulović. 

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Vulović je dodao da događaji obuhvataju pozorišne predstave, panel diskusije, umetničke izložbe i žurke. 

Ruta šetnje ovogodišnjeg Prajda će, kako kaže Vulović, biti od Parka Manjež, pored zgrade Vlade, kroz Ulicu Kralja Milana i Trg Nikole Pašića do Skupštine Srbije i nazad do Parka Manjež.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija