Društvo

Odloženo iseljavanje porodice Pavlović: "Živeo sam nesmetano deset godina dok nije zakucao izvršitelj"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/08/2023

-

12:14

Odloženo iseljavanje porodice Pavlović: "Živeo sam nesmetano deset godina dok nije zakucao izvršitelj"
Odloženo iseljavanje porodice Pavlović: "Živeo sam nesmetano deset godina dok nije zakucao izvršitelj" - Copyright Euronews/Nataša Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Iseljavanje porodice Pavlović, koje bilo zakazano za danas u 11 sati, je odloženo, javlja reporterka Euronews Srbija. Komšije i građani okupili su se jutros u Ulici gospodara Vučića gde je bio zakazan dolazak izvršitelja i gde je bilo zakazano iseljenje trudnice, njenog supruga i njihovog jednoipogodišnjeg deteta. Na licu mesta nalazili su se i policija i vatrogasci spasioci, kao i aktivisti organizacije "Krov nad glavom".

Izvršitelji, inače, porodici Pavlović prete mesecima iseljenjem iz stana za koji tvrde da su ga uredno kupili i platili još 2013. godine. Prema pisanju medija, agonija ove porodice intenzivirala se poslednjih meseci, a danas je istekao novi rok za iseljenje. 

Euronews/Nataša Jovanović

 

"Stan sam kupio 2013. godine, platio sam ga naravno. Potpisao sam ugovor o kupoprodaji, koji je overen u sudu. Platio sam porez, prijavio se na ovoj adresi i živeo sam ovde deset godina nesmetano bez ikakvih problema. Zgrada nije bila legalizovana kada sam ja kupio stan, a saznali smo 10. januara ove godine kada nam je na vrata zakucao javni izvršitelj, njegov kurir, i uručio nam rešenje o ipražnjenju i iseljenju na ime investitora ove zgrade. Od tada kreću naši problemi, muke, stresovi, nespavanja", rekao je za Euronews Srbija Slobodan Pavlović.

Kako je rekao, tada su saznali da je stan prodat na javnoj licitaciji.

"Na osnovu sudske odluke Drugog osnovnog suda na ime Borisa Trkulje koji je zbog svojih privatnih dugova založio naš stan. On je iskoristio tu mogućnost u zakonu pošto je bio investitor da se odmah uknjiži naš stan jer zgrada je 2020. legalizovana, a da nas o tome nije obavestio. On je odmah čim je legalizovao zgradu sebe uknjižio i na sudu je založio stan za dugove iz 2003", dodao je on.

Euronews/Nataša Jovanović

 

Kako dodaje, problem je u tome što nisu znali da je zgrada legalizovana jer ih niko nije o tome obavestio.

"Smatram da je to moja greška, da je trebalo da se više interesujem oko toga, ne bežim od te činjenice da je to i moja odgovornost, ali smatram da pošto sam ja kupio stan, imam ugovor overen u sudu da je tu veća greška javnog izvršitelja jer nije proverio da li neko živi na toj adresi. Javni izvršitelj je navodno dolazio septembra, oktobra prošle godine da proveri stan jer je morao da proceni vrednost, međutim niko nije ušao u stan da ga proceni", napomenuo je on.

Pavlovići su, kako navodi udruženje "Krov nad glavom", stan uredno kupili i platili 2013. godine od prethodnog vlasnika.

"Pre nego su uspeli da uknjiže svoje vlasništvo, investitor je založio njihov stan za svoje navodne dugove koje je priznao na sudu, a javni izvršitelj je stan prodao bez ikakvog obzira prema pravima trećih lica – porodice Pavlović koja je kupila stan", navodi ovo udruženje.

Sudski postupak je u toku i za 1. septembar je zakazno ročište.

Komentari (0)

Srbija