Društvo

U Srbiji danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 28 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2023

-

07:25

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Hladan front je prošao i situacija zato danas znatno stabilnija. Ugašeni su svi meteoalarmi, nema bojazni za obilne pljuskove, grmljavine i oluje, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija Milena Lazarević.

Kako kaže, kada je reč o vremenu, danas manje oblaka i više sunca nego juče i ono što je najvažnije neće biti kiše i pljuskova.

"Oblaci će u narednim satima krenuti da se razilaze, tako da će već od podneva nebo biti vedro. Temperatura polako raste i u najtoplijem delu dana kretaće se od 24 na jugu, do 28 stepeni Celzijusa na krajnjem severu Srbije. I ovo su vrednosti koji su ispod proseka za prve dane septembra", objašnjava Lazarević.

Što se vetra tiče, ona kaže da će u narednim satima duvati umerenim do pojačanim intezitetom.

"Na visini i u prizemlju duva severni i severozapadni vetar koji povlači nešto svežiju vazdušnu masu", kaže ona.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Lazarević kaže da što se tiče biometeorološka situacija ona je povoljna, tako da ne bi trebalo da bude meteoropatskih reakcija.

"Ono što može praviti problem jesu alergije na aktivno cvetanje ambrozije i koprive. Koncetracija ambrozije u ovim trenucima je vrlo visoka", navodi.

Narednih dana još stabilnije vreme, očekuje nas dosta sunčanih sati i blagi porast temperature. Lazarević kaže da će noći i jutra ostati sveži sa vrednostima oko 15 podeljka, dok će se u najtoplijem delu dana temperatura kolebati oko 30 stepeni. Dakle, umereno topli i sunčanih septembarski dani su ispred nas.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija